B-crew blogt | Addy: ‘Doos!’

Dozen. Honderden, soms wel duizenden dozen. Ontelbare alarmlabels. Veel hangers. Vellen vol prijskaartjes. Kilo’s papier en plastic die de container in verdwijnen voor recycling. Al jaren zit ik tussen de dozen om ervoor te zorgen dat alle kleding zo snel en netjes mogelijk de Modestad in kan. Vandaar dat jullie mij misschien nog nooit hebben gezien.

Velen staan niet eens stil bij al die dozen, alarmlabels en hangers. Maar alles wat via de achteringang van Bastiaansen Modestad binnenkomt, wordt door mij en mijn hulpzame tienermeisjes verwerkt. Dozen staan in het nieuwe seizoen altijd tot aan het plafond gestapeld en het is een sport om het elke week voor mekaar te krijgen dat het magazijn weer leeg is om de volgende lading weer in ontvangst te nemen. De transportdiensten blijven maar aanbellen. Soms lijkt er geen einde te komen aan al die dozen. Want naast de nieuwe collectie wordt er ook kleding besteld voor klanten en voor de winkel. En zo gaat er geen dag voorbij dat ik geen dozen zie. Dus zeker dan moet ik wat extra tandjes bij zetten om iedereen tevreden te kunnen houden. Zodra de dozen binnenstromen is er altijd wel een ‘modemeisje’ om me heen, om even in de dozen kijken of dat ene jurkje, truitje erbij zit dat ze al heel lang wil hebben.

Jaren geleden kreeg ik de kans om een overstap te maken van de zorg naar detailhandel. Ik nam afscheid van ‘oude dozen’ en kreeg er kartonnen dozen voor terug. En wat ik ben ik blij dat ik deze overstap gemaakt heb, elke dag fiets ik met plezier weer naar de Modestad.

Dus de volgende keer dat jullie een broek, shirt of jurk hebben gekocht, denk dan nog eens aan mij. Al is het maar heel even……