B-crew blogt | Anja: ‘Mannen!’

Al jarenlang fiets ik drie dagen in de week naar de modestad. Inmiddels werk ik er alweer dertien jaar. Mijn collega’s en ik starten de dag met een kopje koffie in onze koffiehoek. Er wordt gezellig gekletst over van alles en nog wat… Soms is het echt een kippenhok, al die dames bij elkaar! Na al die drukte ben ik blij als ik weer op mijn afdeling sta. De afdeling waar niemand zich druk maakt om welke kleur nagellak ik op heb of wat voor quinoa-recept ik gister heb gegeten: de herenafdeling. Hier help ik samen met collega’s Rene, Martijn en Geert alle heren met het uitzoeken van de mooiste pakken en leukste outfits.

Vanaf het moment dat ik in de mode ben gaan werken heb ik op de herenafdeling gestaan. En ik weet niet wat het is met die mannen, maar ik vind het iedere dag weer leuk om ze te helpen.

Mannen weten vaak wat ze willen (sorry dames!), komen doelgericht shoppen en kunnen snel beslissen. Vaak hebben ze nog wel een goedkeuring van hun Personal Shopper (vrouw/vriendin) nodig, maar zelf zijn ze meestal al tevreden als hun nieuwe outfit lekker zit. Jonge mannen, iets oudere mannen, grote mannen, kleine mannen… Ik help ze allemaal even graag.

Het lijkt nu alsof mannen heel makkelijk zijn te helpen, maar niets is minder waar. Als ik twee keer het verkeerde model broek pak bijvoorbeeld, dan zijn die mannen er snel klaar mee! Door de jaren heen heb ik toch al wel heel wat modellen voorbij zien komen, waardoor ik bijna altijd meteen in de roos schiet en het juiste model voor ze uitzoek. Wat ook helpt is dat veel heren zo vaak terug komen, dat ik inmiddels weet welke merken en modellen hun voorkeur krijgen.

Als het druk is in de winkel spring ik met veel plezier bij op de damesafdeling, maar daarna vertrek ik zo snel mogelijk weer terug naar m’n eigen plekje bij de mannen! De mode is in de loop van de tijd veranderd, zeker voor de mannen. Op dit moment verkopen we jeans, maar ook prachtig strak gesneden pakken. Door de grote collectie van verschillende merken is er voor ieder wat wils.

En zeg nou zelf… er gaat toch niets boven een man in pak! Mijn eigen mannen (man, zoon, schoonzoon) zie ik ook graag zo nu en dan in een mooi pak. Ik ben ook trotse oma van twee kleinzoons en een kleindochter. Zij zijn nog een beetje jong voor een maatpak of een chique jurk, maar wat zij ook aantrekken, zij zijn altijd de mooiste. Alleen zodra ze hun eerste gala hebben, staat deze oma klaar met al het stijladvies van de wereld!

Ik zie u graag een keer op de gezelligste afdeling.

Groeten Anja