B-crew blogt | Jolande: ‘De leukste baan!’

De leukste baan van de wereld!

Het zat er eigenlijk altijd al in, als klein meisje speelde ik al uren met poppen, kleertjes maken, tekenen, knutselen, plakken: de Crea Bea in de dop. Na de Havo ging ik bij Sint Lucas in Boxtel de opleiding Etaleren, Decoreren en Reclame Tekenen doen en ik zat helemaal op mijn plek.

Na 8 werkjaren bij Peek en Cloppenburg, en het zorgen voor het nageslacht, kwam ik bij Bastiaansen terecht. Een modewinkel met aan het roer toen nog mevrouw Bastiaansen. Samen met mijn enige collega Maria (u allen wel bekend) heb ik in het begin de klanten geholpen en de toenmalige etaleuse geassisteerd in haar werkzaamheden. Toen zij ermee stopte heb ik het stokje overgenomen en kreeg ik de indrukwekkende naam van Visual Merchandiser. In de loop der jaren en na de vele verbouwingen is mijn taak gegroeid tot de zorg voor het totale styling pakket; de poppen, de decoratie, de presentatie van de kleding, de vloeren, wanden en zo meer. Een geweldige uitdaging die mij elke dag weer met plezier naar mijn werk voert. Alle ideeën die ik heb worden tot in de puntjes uitgewerkt, want ik doe niet aan half werk. Regelmatig sta ik in de kantine gewapend met spuitbussen en een mondkapje op, de ideeën die ik op Pinterest voorbij zie komen, uit te testen.

Of ik nou vrij ben of aan het werk, overal doe ik inspiratie op voor mijn nieuwe projecten. Maar de meeste ideeën komen in me op als de nieuwe collectie weer binnenkomt. Ieder seizoen gaat mijn modehart toch weer een beetje sneller kloppen bij het zien van de mooie collectie die de Modestad instroomt.

Bijgestaan met tips van Geert en Henneke over de laatste trends op mode en decoratiegebied, kan ik mijn ei wel kwijt en word ik ook op alle fronten gesteund. Kortom, na bijna 23 jaar kan ik volmondig beamen dat ik de leukste baan van de wereld heb!