B-crew blogt | Joyce: ‘Oeps!’

Leeftijd: 34 jaar, afdeling: marketing-communicatie, sinds 2011 werkzaam bij Bastiaansen Modestad

Yes! Een nieuwe periode heeft zich aangediend. Dit zijn de momenten waardoor mijn autoritten vanuit Sint-Oedenrode minder lang lijken te duren. Een nieuw mode-seizoen. Een nieuwe marketing-planning. Nieuwe ideeën. Nieuwe energie. Nieuwe mode en trends. Én… een nieuwe garderobe! Ook al moet ik af en toe ’s ochtends nog mijn autoruiten krabben en ga ik niet zonder shawl naar buiten, ik ben blij dat ik mijn stoere zwarte boots en donkere musthaves kan inruilen voor fancy sneakers en frisse kleuren.

Als een kind in een snoepjes-winkel neem ik me ieder seizoen weer voor om me in te houden. Om bewust te kiezen voor de pareltjes. Het is tegen beter weten in. En ik kan er écht niets aan doen. Mode is leuk en de verleiding is, met zoveel mooie merken en collecties, ook zo groot. Inmiddels ben ik een kei- geworden in het verzinnen van smoezen en excuses waarom ik iets nodig heb (lees; nodig denk te hebben). Zo heb ik afgelopen najaar een dekentje uit onze lifestyle-collectie van Toz Hebbedingen in maar liefst 2 minuten aan mezelf verkocht. €60,- kostte het. Geen wereldschokkend-bedrag maar toch. Omdat ik wist dat ik het thuisfront ervan moest overtuigen dat het een overdachte aankoop zou zijn had ik het he-le-maal uitgedacht: Als ik in de winter 60 avonden op de bank onder, naast, of óp het dekentje zou zitten, kost het per dag slechts €1,-. Geen geld toch? Toen ik dit in volle overtuiging thuis vertelde werd er alleen maar heel lief en bijna medelijdend naar me gelachen. Ook híj weet dat ik het meen en laat me tenslotte lekker blij zijn met onze nieuwe aanwinst. Want hij past ook nog eens echt pérfect bij onze bank en inrichting.

Mijn collega’s pesten me er een beetje mee. Iedere nieuwe aankoop, wordt gedeeld door het aantal keer dat ik het ga dragen om de netto-dag-prijs uit te rekenen. Bekende uitspraken als ‘voor erbij’, ‘dat zocht ik nog’ en ‘da’s een must-have’ worden me dan ook regelmatig nagezegd. Ach.. laat me maar lekker. Ik ben echt niet de enige van het team die op gaat in mode en de trends. Het is tenslotte ons vak…