B-crew blogt | Maria: ’35 jaar ervaring & 3e generatie?’

Leeftijd: 56 jaar, afdeling Dames Trend & Heren, sinds 1980 werkzaam bij Bastiaansen Modestad

Toen ik op 15 september 1980 werd aangenomen door Kees en Riet Bastiaansen (ouders Geert) had ik natuurlijk nooit gedacht dat dit familiebedrijf uit zou groeien tot wat het nu is.

Een Modestad vol beleving!

Aan de Kerkstraat stond een kledingwinkel waar ik iedere dag langs fietste toen ik de kostuum/couture-opleiding deed in Breda. Nadat ik die opleiding afrondde dacht ik: ‘bij díe kledingwinkel ga ik solliciteren!’. Ik werd aangenomen en verkocht kleding, fournituren, lingerie en soms ook kleine dingen van de meubelzaak, omdat het toen nog één winkel was.

Twee jaar later kochten Kees en Riet een woonhuis met grond aan de Brigidastraat tegenover de kerk. Daar werd een prachtige winkel gerealiseerd. De ‘mode-meisjes’, Riet, Annie en ik, kregen een eigen stek. Het was prachtig. De collectie prijkte met merken als Weber, Basler en Taifun. En we werden steeds groter. De klanten kwamen van steeds verder weg en we kregen een echte regio-functie. Geert en Henneke namen in 1993 de zaak over en ik ga voor de 2e generatie werken. Zeven jaar geleden alweer vond een enorme verbouwing plaats. We werden twee keer zo groot, inclusief meerdere verdiepingen én een lift! Dames Trend, Dames Casual, Heren, Jeans, Kids, schoenen shop-in-shop van Van Arendonk Schoenmode en Toz Hebbedingen. Het is echt prachtig! Vaak heb ik gedacht: ‘zullen we nóg groter gaan?’. Nee, dat gaat niet meer. Maar ik ben al zo vaak verrast dat ik me niet kan voorstellen dat de verbouwing in 2008 de laatste verandering blijft. In alle jaren dat ik bij Bastiaansen werk heb ik natuurlijk al veel collega’s zien komen en gaan. En ik vind het hebben van veel collega’s heel gezellig. Ze noemen me weleens ‘moeder Maria’ of ‘Hare Majesteit’, wat ik stiekem best leuk vind.

Gedurende de jaren wordt de beleving met mode en onze klanten voor mij alleen maar sterker. Ik word daar zelf heel gelukkig van en vind het een heerlijk gevoel als ik klanten tevreden en happy de deur uit zie gaan. Hopelijk gaat die passie en beleving nooit over.

Nu het nieuwe seizoen is aangebroken met wederom een prachtige collectie en voor iedereen een passende outfit, zou ik zeggen tegen al onze (nieuwe) klanten: ‘Ervaar deze Modestad-beleving met mij en het hele team!’

Persoonlijk hoop ik dat ik nog heel lang bij Bastiaansen Modestad mag werken. En wie weet wel voor de 3e generatie. Who knows!