B-crew blogt | Michelle: ‘Jeans’

Na mijn HBO opleiding ben ik aan de slag gegaan bij Bastiaansen Modestad. Ik werk nu ruim een jaar in Bavel en ben inmiddels floormanager van de jeansafdeling. We verkopen er natuurlijk niet alleen jeans maar toch wil ik je even meenemen in deze bijzondere wereld…

Wij adviseren op onze afdeling zowel dames als heren. Een man aan een jeans helpen? Geef me een minuut. Een vrouw aan de perfecte jeans helpen? Geef me even… Ik overdrijf nu natuurlijk een beetje en na een jaar ervaring met de vele jeansmerken van Bastiaansen Modestad lukt het me aardig snel om het juiste model te vinden voor de klant in kwestie. Er is echter een beduidend groot verschil tussen de dames en de heren. De ene dame wil haar billen groot laten lijken, de ander vindt juist haar derriere te voluptueus in die ene broek en te plat in de andere. Wij dames zijn heel goed in dingetjes verzinnen die we níet mooi vinden aan een broek in plaats van wat we er wél mooi aan vinden. In principe ‘interviewen’ mijn collega’s en ik dan ook onze klant om te achterhalen wat ze nu precies zoekt in een jeans. Gelukkig hebben we zoveel verschillende varianten dat we voor ieder paar billen een goed model hebben.

Comfort is ook een belangrijk punt, vooral nu bijna iedereen in een ‘skinny’ loopt. Deze moet vooral lekker zitten en praktisch zijn. Te licht qua wassing is niet handig als je kids hebt, te laag is weer niet fijn tijdens het werken. Hoewel ik bij dat laatste verschijnsel nog té vaak naar mijn zin allerlei gekleurde strings als een soort van hertengewei boven te strakke broekriemen zie opduiken…

Bijna ieder seizoen komen er weer nieuwe modellen en varianten om de hoek kijken. En dit voorjaar was het de joggjeans. Klinkt heerlijk én… dat is het ook! De comfortdames zijn helemaal tevreden. De joggjeans bestaan in diverse uitvoeringen waardoor er voor eenieder die comfort hoog in het vaandel heeft staan, wat wils is.

Er is echter ook weer een groep dames die heerlijk zittende jeans juist beu is. Zij zoeken een echte ouderwetse spijkerbroek die niet lekker zit maar stoerheid uitstraalt. ‘Eat your heart out’ dames, we hebben het echt allemaal! Mijn favoriet van dit moment is het boyfriend-model. Je draagt deze stoer met een paar sneakers of juist classy met een paar hakken eronder. Het zit heerlijk en je kunt er alle kanten mee op. Persoonlijk draag ik mijn ‘boyfriend’ 7/8ste qua lengte want deze zomer mag je je enkels laten zien. Voor de winter gaan we terug in de tijd. De flared jeans komen namelijk weer terug… stay tuned!