Help, mijn man is klusser!

Ken je dat programma? Pijnlijk om te zien. Schrijnende gevallen van vrouwen wiens man een paleisje belooft, maar uiteindelijk een bouwval oplevert. Thuis heb ik er ook eentje zitten met twee linkerhanden. Organisatorisch is hij écht een kei maar toen de klus-skills werden uitgedeeld stond hij niet vooraan. Achter ieder schilderij dat bij ons thuis aan de muur hangt zitten zeven gaten. En de plinten die ik anderhalf jaar geleden in huis heb gehaald liggen nog steeds netjes opgestapeld te wachten om geplakt te worden.

Gelukkig kan ik er altijd blind op vertrouwen dat het nooit een bouwval wordt. Want Geert regelt het tot in de puntjes. Overal en voor iedere klus kent hij wel een mannetje of kennis die hem kan helpen. Thuis hebben we nu niets noodzakelijks meer te klussen dus alles staat in het teken van de verbouwing van de winkel. Geert laat zich niet kennen en doet gewoon lekker mee met de bouwvakkers. Het ene moment tref ik hem druk in de weer aan met een drilboor, en het andere moment bungelt hij in het bakje van een hoogwerker boven de bouwplaats. Want ook al is klussen niet echt zijn grootste kwaliteit, alles in de gaten houden doet hij maar wat graag.
Door zijn enthousiasme leven we op het moment wel een gescheiden leven. Om 6.00 uur gaat de wekker van Geert en als een heuse klusser staat hij om 6.30 uur in de winkel. Om 21.00 uur zit zijn dag erop en vertrekt hij uitgeteld naar bed. Terwijl ik dan nét samen knus op de bank wil kruipen. Het romantisch samen slapen kan ik voorlopig nog wel even vergeten vrees ik.

Ondanks dat dit niet de eerste grootse verbouwing is, sta ik er weer van te kijken hoeveel impact het heeft. Alle partijen die door elkaar aan het werk zijn. De één is nog druk bezig met het inplannen van het elektriciteits-netwerk, terwijl de ander al wil weten waar de stopcontacten moeten komen voor alle technologische snufjes die we gaan installeren. Fase 1 is sinds deze week zo goed als afgerond en 65% van de ideeën over het nieuwe interieur staat. Het liefst zouden we alle veranderingen geheim houden en u straks in één keer verrassen met een compleet andere winkel. Maar met zo’n grote verbouwing is dat niet te doen. Daarom lichten we in fases alvast wat tipjes van de sluier op. Voor de opening hebben we nog genoeg bijzondere dingen in petto. Ik kan nu al niet wachten om dat in maart allemaal met jullie te delen. Maar voor nu geniet ik, tussen de stress en drukte door, ontzettend van het paleisje wat voor onze ogen ontstaat.