Bye 2014, hello 2015!

We zitten in een grote kring bij elkaar in onze woonkamer terwijl de open haard zijn uiterste best doet om een behaaglijke december-warmte af te geven. Onze moeders en alle kinderen zijn aangeschoven voor een heerlijk avondje. Deze momenten met de hele familie samen zijn zeldzaam dus ik geniet daar natuurlijk met volle teugen van.
We kijken elkaar met uitdagende blikken aan. Wie zou dit jaar het beste uit de bus komen? Jaren geleden kwam het wel eens voor dat er eenzelfde gedicht werd voorgedragen. Helemaal zelf uitgekozen op gedichten.nl door onze jongens. En lol dat ze daar om hadden! Nu merk ik dat iedereen zijn beste beentje voor zet en een heuse strijd barst los.
Onze Boris is altijd de underdog geweest. Tot vorig jaar. Hij kwam verrassend uit de hoek met zijn gedicht voor Geert. Scherp, grappig en precies in de roos. Ook dit jaar is het hem weer gelukt. Zijn lieve zus was de klos, en kreeg het flink om haar oren.
Maar ook Bram doet voor niemand onder. Ook al is hij van de spreekwoordelijke koude kant, na een aantal jaren zich op de achtergrond te hebben gehouden, spaart ook hij niemand meer. We kunnen wel zeggen dat hij inmiddels het Bastiaansen-niveau heeft bereikt.  De oma’s schrikken zich af en toe een hoedje van het taalgebruik van eenieder, maar lachen er smakelijk om en vinden het prachtig om dit samen mee te maken.
En ik geniet van de ludieke anekdotes die de hoogte- en dieptepunten aanhalen van afgelopen jaar. Er is veel gebeurd in 2014. Hoewel ik er met plezier op terugkijk, kanik ook wel zeggen dat ik weer uitzie naar 2015. We starten meteen met een beurzen-maand in januari en kunnen niet wachten om de collecties van winter 2015-2016 al te gaan bekijken.
Ook met de winkel kunnen we terug kijken op een mooi 2014. Hoewel we soms voor ons gevoel gekke seizoenen ‘draaien’ in verhouding tot het weer, is het uiteindelijk toch goed gekomen. De sale is van start en wij zijn alweer volop in 2015 bezig. Inkoop-budgetteringen, marketing-planningen en personeels-bezettingen zijn weer zo goed als rond. En een bijzonder jaar gaat het worden. Bastiaansen bestaat in 2015 alweer 50 jaar. En wij zouden Bastiaansen niet zijn, als we dit ongemerkt voorbij zouden laten gaan. Ik heb zin in het nieuwe jaar en krijg nu al energie van de spannende dingen die het gaat brengen.
Eerst genieten van verse sneeuw en frisse berglucht. De gezelligheid van een lekkere borrel en de aanwezigheid van onze lieve vrienden, welke na een vriendschap van zoveel jaren toch al eigenlijk meer als echte familie voelen. Geert en ik wensen iedereen zulke fijne feestdagen toe met dierbaren om zich heen. Herinneringen ophalen en plannen maken. Dat is wat ook wij gaan doen op deze heerlijke ski-vakantie.