EK Passion Star

Op een vrijdagochtend in september stappen Anne, Jasper en ik in de auto op weg naar Duitsland voor een spannende prijsuitreiking. Eigenlijk zou Geert naast me moeten zitten, maar die had precies dit weekend zijn jaarlijkse golfweekend. Maar met mijn oudste zoon en inkoop-collega Anne aan mijn zijde, voelt het goed. De weg ernaar toe had ik al een soort van voorgevoel en eigenlijk werd dat gevoel nog sterker toen we naast de directeur aan tafel mochten plaats nemen. Alles ging in het Duits. En ik kan je verklappen, in de taal van onze oosterburen een wijntje bestellen of de weg vragen gaat me prima af. Maar zodra het aankomt op zakelijke gesprekken en presentaties, moet ik me echt even goed concentreren als ik het goed wil volgen. Toen de uitreiking daadwerkelijk zou gaan plaatsvinden kreeg ik al snel door dat het geschäft van 2250m2 oppervlakte met 7 afdelingen waarover gesproken werd, in Bavel stond. Ik schopte Jasper al zachtjes onder de tafel. En jawel, mijn voorgevoel bleek juist. Uit ruim 60 genomineerde retailers is Bastiaansen Modestad als winnaar gekozen en werd de EK Passion Star aan ons uitgereikt. Het jury-oordeel luidde o.a. dat we ‘altijd een vinger aan de pols houden door onze passie en snelheid’. Wat een eer dat we deze prijs in ontvangst mochten nemen. Wat overigens nog best een dingetje was… Zoals ik dus al verklapte, is het niveau van mijn Duits niet om over naar huis te schrijven. Na de bekendmaking vloeiden er eerst wat tranen. Vervolgens merkte ik dat ik me nogal inhield omdat ik het stiekem toch best spannend vond zo zonder Geert. Maar dat laatste was alleen maar prima, omdat we inmiddels wel doorhadden dat onze Duitse collega’s niet op de tafels dansten bij het winnen van een prijs.

Ik werd me er steeds bewuster van dat ik begon te hakkelen in mijn antwoorden. Hoe meer vragen in het Duits er op me afgevuurd werden, hoe meer ik begon te stamelen. Gelukkig was daar Jasper, die redde me maar mooi even uit deze penibele situatie. Niet dat hij alle ins en outs van de zaak weet, maar we hebben ons als team goed staande weten te houden tijdens het vragenvuur. In onze familieranking is hij dan ook zeker tien plaatsen gestegen. Waar hij normaal uitblinkt in afwezigheid wanneer het gaat om het regelen van zaken, was hij nu de ass-saver van de maand. Ik heb overigens nog even gecheckt of er een film is gemaakt van de uitreiking, maar gelukkig hoefde ik me daar geen zorgen om te maken.

We hebben de hele avond genoten van het winnen van de award, het heerlijke diner en de gezelligheid. Met een voldaan en vooral trots gevoel vertrokken we een dag later weer naar Nederland. Waar we het gisteren in de winkel allemaal nog een keer opnieuw hebben gedaan. De voltallige Duitse jury kwam naar Bavel om samen met burgemeester Depla de award daadwerkelijk te onthullen. Lovende woorden en prachtige speeches klonken, wij zijn supertrots!

EK-Passion-Star-9.jpg