Dutch Sustainable Fashion Week

Wist je dat één op de drie kledingstukken in de kast nooit wordt gedragen. Dat we in Nederland jaarlijks samen zo’n 235 miljoen kilo textiel weggooien? En we gemiddeld 60 procent meer kledingstukken dan vijftien jaar geleden kopen – en we daar half zo lang mee doen? Zomaar een greep uit de verontrustende feiten die ervoor zorgdragen dat we met z’n allen best wat meer bewust mogen zijn van mens en milieu tijdens de productie van mode. Als eigenaren van een modewinkel vinden Geert en ik dat we daarin een voorbeeld moeten zijn en dus ook op zoek moeten gaan naar duurzame en eerlijke merken en artikelen. Veel van de merken die we voeren in onze collectie zijn stuk voor stuk bezig om de duurzaamheid te bevorderen. Iedereen weet dat we zuinig moeten zijn op onze aardbol. Het initiatief van de Dutch Sustainable Fashion Week omarmen we vanaf het eerste uur. We hebben daar nog een eigen idee aan toegevoegd, namelijk de Fair Fashion Fair. Op zondagmiddag 14 oktober a.s. vind je naast onze prachtige collecties ook tijdelijk tweedehands kleding. Een aantal klanten heeft namelijk een kledingrek gereserveerd met items die een tweede leven verdienen. ‘One man’s trash is another man’s treasure’. ­

De enige tweedehands kleding die ik ooit aantrek is mijn carnavalskleding. En daar hebben we toch een partij veel van! Kasten vol. En dat heeft niets te maken met het feit dat ik niet houd van een mooie vintage jas, of een gave old-school rok. Van mij wordt natuurlijk verwacht dat ik er altijd up-to-date bij loop met de nieuwste trends en de laatste collectie. Geert en ik zijn immers het visitekaartje van de zaak. Maar gelukkig kan ik mijn zusje, voorheen mijn moeder, maar ook Monique en mijn nichtjes blij maken met de kleding die na een half jaar dragen veel te goed is om van de hand te doen.

­­Zo moedigen we eigenlijk iedereen aan om iets goeds te doen met de kleding die je niet meer draagt. En mijn tip is: bewaar altijd een aantal essentials in je garderobe, een zogeheten capsule-collectie. De tijdloze items kun je ieder seizoen aanvullen met de meest actuele mushthaves. En mocht je daar nu niet helemaal uitkomen, dan kunnen we je daarbij helpen. Bij een garderobe-check komt onze personal shopper Mariëlle bij je thuis om je te helpen en te adviseren. Interesse? Bel of mail ons voor meer informatie. We helpen je graag!