Fifty and fabulous

50 jaar. 50 jaar herinneringen. 50 jaar feest. 50 jaar hard werken. 50 jaar genieten. Vijf decennia. Een halve eeuw. ‘The big 5-0’ speelt op dit moment nogal een grote rol in ons leven. Geert zag vorig jaar al Abraham. En ik ben volgend jaar aan de beurt. Ik krijg het nu al een beetje benauwd bij de gedachte aan het aantal kaarsjes dat op mijn verjaardagstaart zal staan. Aan de andere kant heeft het ook weer z’n charme. Zo worden veel mannen knapper naarmate ze ouder worden. Zo ook die van mij! Ik vond Geert toen we elkaar net leerden kennen natuurlijk al de allerleukste, maar moet eerlijk zeggen dat ik hem nog steeds iedere dag leuker vind!

Naast onze persoonlijke jubilea, viert ook Bastiaansen haar 50ste verjaardag. In het najaar van 1965 openden de ouders van Geert (en Peter en Arjaan) hun eigen winkel in courante textiel in het mooie Bavel. Met mode had het op dat moment eigenlijk nog weinig te maken. Geboren uit ondernemersdrift waren de artikelen die mijn schoonouders verkochten onder andere breiwol, overalls en linnengoed. Een aantal jaar later pas voegden ze daar dames- en herenmode aan toe. Geert herinnert zich nog dat de winkel tegen het ouderlijk woonhuis werd aangebouwd. Letterlijk. Want als je er de kamerdeur door liep, stond je ineens midden in de winkel! Weinig reistijd zullen we maar zeggen. 

Ikzelf heb het natuurlijk niet van het allereerste uur meegemaakt. Maar Geert vertelt nog regelmatig over de beginfase. En met ondersteuning van foto’s kan ik me er een voorstelling van maken.
Vanaf 12 maart 1969 startten mijn schoonouders ook met het verkopen van meubels en gordijnen. En om daar de toegankelijkheid voor de winkels te vergroten werd in 1985 de winkel gesplitst in Bastiaansen Mode en Bastiaansen Wonen. In 1989 heeft mijn zwager Peter, het stokje als eigenaar voor Bastiaansen Wonen overgenomen.
Ik vind het leuk voor Geert zijn ouders dat beide bedrijven gezond voortgezet zijn. En ben hen ook heel dankbaar dat wij in 1993 de kans hebben gekregen om Bastiaansen Mode over te nemen.

Geert zijn broer en wij hebben allebei dezelfde drive en de passie voor ondernemen. En we hopen van harte dat het ondernemersbloed ook door de aderen van onze kroost stroomt en dat we de winkel te zijner tijd aan hen kunnen overdragen. Uitvoerige gesprekken zijn hier al over gevoerd. Een deel voelt er wel iets voor, een deel (nog) niet. Maar zover is het ook nog lang niet, Geert en ik gaan er eerst samen nog een paar fantastische jaren van maken samen met onze medewerkers. We hebben alweer superleuke maar drastische ideeën voor 2016, maar die houden we nog even geheim totdat we er zelf tot in de puntjes aan uit zijn.
Op dit moment zijn we ‘busy as a bee’ met de voorbereidingen om komend najaar ons jubileum groots met u te gaan vieren. Want wij vieren heel graag feest. En omdat we het zonde vinden om er alleen in september aandacht aan te geven, vieren we het de rest van het jaar ook al lekker een beetje!