Kilometervreters

Deze zomer trekken Geert en ik er met de auto op uit. Als echte kilometervreters hebben we een heuse roadtrip gepland en rijden we in 3600 kilometer van Bavel via Italië naar Berlijn. Daar staan de beursdagen voor zomer 2017 op de planning. Op deze manier slaan we twee vliegen in één klap en verenigen we het nuttige met het aangename.

Over een aantal dagen reizen we eerst naar Bella Italia. Florence om precies te zijn. Wij gaan daar onder andere de Pitti Uomo bezoeken. En op deze ultra-trendy herenbeurs kom je als mannelijke bezoeker niet weg met een mooi overhemd en een hippe jeans. Nee, hier komt het neusje van de zalm wat betreft trendy styles. Geert heeft zijn outfits al klaar liggen. Zo zal je hem daar uiteraard zien lopen in een pak. En niet zo maar een pak. Nee, eentje met een bermuda-pantalon. Maar ook een set van een tricot colbert in combinatie met een kek shortje gaan mee in de koffer. Zijn luttele 1.94 meter verraadt dat hij geen local is. Maar we houden beide heel erg van die typische Italiaanse stijl. Hun attitude is net zo spicy als een hete peper, maar ook hun kledingstijl is pittig te noemen. En tot in de puntjes verzorgd. Daar hoeven de dames zich geen zorgen te maken of manlief het overhemd wel gladgestreken aantrekt. Of dat de das goed geknoopt is en de sokken met elkaar matchen. Als ze die überhaupt al dragen. Het liefst zien ze een man in pak met leren of suède schoenen zonder sokken. Of in ieder geval met blote enkels. Van die details kan de gemiddelde Nederlandse man zeker nog iets leren. Alleen de Nederlandse zelfstandigheid die wij kennen mag er wat mij betreft wel in blijven zitten. Want terwijl de Italiaanse man strak in het pak door de stad slentert, draait zijn moeder op voor de was en de strijk.

Na zo’n beurs-dag eindigen Geert en ik graag op het terras van Gilli’s. Daar ontmoeten we onze collega’s die net als wij na een dag vol inspiratie en nieuwe ideeën, lekker willen bijkletsen met elkaar. En nuttig is het ook nog. Want trend spotten doen we tegenwoordig niet alleen binnen in het beursgebouw. Een uurtje op het terras in een hippe stad zorgt ook voor het nodige vertier. Heerlijk ongegeneerd vanachter je zonnebril naar de parade van voorbijtrekkende fashion-mannen gluren.

De mode wisselt sneller dan dat wij over de snelweg scheuren. En Geert ik willen uiteraard van alle ontwikkelingen op de hoogte blijven. Daarom laten we na Florence en Berlijn de teller nog even lopen. In eigen land leggen we deze zomermaanden zo’n extra 700 km per week af. Druk op zoek naar trends en nieuwe merken, en de nodige pompstations niet te vergeten. De nieuwe invloeden komen tegenwoordig ook veel uit Scandinavië. Mede om deze reden ruilen we na Berlijn de auto in voor het vliegtuig. Dan maken we flink wat meters in de hoogte als we met ons inkoop-team naar Kopenhagen vliegen voor de beurzen. Ik verheug me er al op. Uiteraard maken we u deelgenoot van alle nieuwtjes via onze social media kanalen!