Kledingstress!

Bijna alle vrouwen (en modebewuste mannen) kennen de struggle; kledingstress. Wat een luxeprobleem eigenlijk, een overvolle kledingkast maar toch niets om aan te trekken. En nee, dat zit heus niet tussen onze oren. Met mijn baan kan ik niet anders dan up-to-date blijven en zou ik het liefst steeds het nieuwste van het nieuwste dragen. In deze drukke inkoopperiode zie ik vaker de binnenkant van het confectiecentrum dan dat van mijn eigen huis. Hierdoor hebben mijn inkoopteam en ik niet eens de tijd om goed door de collecties te snuffelen en wat uit te zoeken. Gelukkig hebben we veel lieve collega’s die onze stijl inmiddels kennen en er geschikte items uit kunnen pikken. Dan is het lastig om onze hebberigheid een beetje te bedwingen, want er moet straks wel een plekje in de kast overblijven voor het moois wat tussendoor binnenkomt. Toch voelt het soms vreemd om midden in de winter al in de voorjaarscollectie te lopen. Wat is het dan fijn om te zien dat er voor de rest van deze week een zonnetje in het weerbericht staat. Zo hoeven we in ieder geval geen rare blikken te verwachten.

Onze kids verlaten de grote stad nog weleens voor een bezoekje aan het dorp van paps en mams. Dan gaat mijn mode-moederhart sneller kloppen en wil ik dat zij er, net als wij, helemaal in het nieuw bij kunnen lopen. Dat resulteert erin dat ik vaak in de avonduren op en neer ren naar de winkel om ze op en top te stylen. Of ze daar nét zoveel plezier aan beleven als ik durf ik niet met zekerheid te zeggen, maar het levert altijd mooie resultaten op.

Ook weet ik dat ons team aan het begin van het seizoen last heeft van deze leuke vorm van stress.

“Zóvéél keus, wat moet ik kopen?”
“Heeft iemand anders dit ook al?”
“Hmm.. hier kan ik alleen hakken onder. Is dat handig? Denk het niet… toch?”

Dat is een aantal van de vele vragen die dagelijks de revue passeren. Wat kan mode je leven af en toe toch ingewikkeld maken. Als verkoper ben je in zekere zin het visitekaartje, en fungeer je een beetje als levende paspop, van de winkel en iedereen wil graag goed voor de dag komen. Zeker komend weekend, als we op een feestelijke manier het voorjaar inluiden met een koopzondag.

En alsof dit allemaal nog niet genoeg stress veroorzaakt, dan krijg je er ook nog mee te maken dat bij een nieuw seizoen weer nieuwe pasvormen worden geïntroduceerd. Afgelopen winter zagen we al veel nieuwe broekmodellen, maar dit voorjaar moeten we er echt aan geloven. Onze zo geliefde ‘skinny’ verdwijnt natuurlijk niet helemaal uit beeld maar maakt gestaag plaats voor de palazzo pants, flare pijp en culotte. Zelf heb ik een soepel vallende culotte in mijn garderobe geïntegreerd. Het toevoegen van een flared jeans – die overigens allang niet meer alleen voor hippies is – staat ook nog op de planning, maar daarvoor wacht ik op de ideale hak. Dat zijn dingen waar je even rekening mee moet houden als je lengte dichter in de buurt ligt van de 1m58 dan 1m85. Want zo’n nieuw model is leuk maar moet wel passen bij je figuur en lengte. Gelukkig staat ons team altijd klaar voor een eerlijk en persoonlijk stijladvies. En mijn ultieme tip: gebruik dit voorjaar als de uitgelezen kans om eens uit je comfort zone te stappen en wat anders te proberen, wie weet wat je ontdekt!