Komt u ook borrelen?

Borrelen… Niet alleen als er reden is voor een feestje maar ook aan het einde van een lange werkdag, om nog even de dag te evalueren met elkaar. Of als spraakwater tijdens een avond met de hele familie om de tafel. Dat laatste is tegenwoordig alleen iets minder vanzelfsprekend nu de kinderen zijn uitgevlogen.

En ik moet eerlijk toegeven, dat zogeheten ‘lege nest syndroom’, daar heb ik als betrokken moeder best last van gehad. Achteraf doe je wel stoer maar toch kan ik nog steeds niet helemaal wennen aan de stilte sinds iedereen uit huis is. Nu we niks meer ‘moeten’ zou je misschien denken dat we niks meer te doen hebben. Maar de valkuil waar wij best nog weleens intrappen is dat we zoveel afspraken inplannen dat tijd voor elkaar er alsnog niet echt van komt.

Want waar we vroeger met veel plezier en zonder enige moeite uitgebreid voor onze kroost en hun vriendjes en vriendinnetjes eten op tafel konden zetten, kost het nu wat meer moeite om die momenten ook samen te creëren. De Hollandse pot die dan altijd op tafel kwam, omdat onze kinderen (geheel onterecht) vinden dat we niet kunnen koken, maakt nu regelmatig plaats voor een borrel met z’n tweetjes. Vaak wordt dat zo’n gezellige en lekkere aangelegenheid dat er geen ruimte meer is voor een diner. Onder het genot van diverse kleine hapjes, een lekker visje en natuurlijk een goed glas wijn genieten we dan van een momentje even écht voor ons zelf.

Niet alleen thuis maar ook in onze winkel proosten we graag op bijzondere gelegenheden met een borrel. Afgelopen week kregen we bezoek van Hans Lippens die in de winkel voor onze gasten een heerlijke wijnproeverij had georganiseerd. Ik kon het natuurlijk niet laten een paar flesjes mee naar huis te nemen om hier op een later moment nóg een keer van te genieten.

Deze week staan de ‘Bier & Ballen-avond’ en ‘Bavel Bedankt Borrel’ op de feestplanning. Twee evenementen waarbij we graag iets terug willen doen voor iedereen die ons jubileum tot een groot succes heeft gemaakt. De uitverkochte ‘Bier & Ballen avond’ is een echte primeur in onze winkel, een evenement speciaal voor alle mannen die van naast hun voorliefde voor voetbal ook niet vies zijn van een biertje.

De ‘Bavel Bedankt Borrel’, aanstaande zondag 1 november, is met name in het leven geroepen om de Bavelse gemeenschap te bedanken. Want wij zijn enorm dankbaar dat wij Bavel de afgelopen vijftig jaar onze thuisbasis hebben mogen noemen. Ik ken geen ander dorp dat zó actief is met verenigingen en initiatieven. Of het nou om de Dorpsquiz, Bavel Actief, Bavel izz Music, Bavel Anno of de Bavelse Kermis gaat, alles is altijd tot in de puntjes verzorgd en het hele dorp is er met veel enthousiasme en toewijding bij betrokken. Bavel is zo’n krachtig dorp en wij hopen natuurlijk om hier als Bastiaansen Modestad nog voor een lange tijd een klein onderdeel van uit te mogen maken. Geert en ik zouden het dan ook enorm leuk vinden om u allen zondag te begroeten tijdens onze borrel. Dan heffen we vanaf 15.00u samen het glas op de komende vijftig jaar!