Party-time!

Na afgelopen zomer veel mensen te mogen hebben gekleed voor bijzondere gelegenheden, is het feestseizoen nog niet voorbij. Bij ons gaat dat eigenlijk het hele jaar door. Ieder seizoen kopen we daar zelfs speciale collecties voor in. Zo proberen we altijd te kunnen voorzien in de geschikte outfit voor (na-zomer)bruiloften, business-borrels of gewoon een verjaardagsfeestje.

De eerste vraag die vaak bij de dames rijst is ‘wat moet ik aan?’. Met een zwart jurkje kom je op een zakelijke borrel vaak al snel weg, maar die draag je dan weer liever niet naar een bruiloft. Dan kom je beter voor de dag met een vrolijke kleur, een bloemerige print of een zwierig modelletje. Het is juist de ideale situatie om eens lekker uit te pakken met een mooie bewerkte rok, kort of lang, gecombineerd met een uni top, of juist andersom. Voor een verjaardag is de dresscode vaak net iets meer casual. De uitdaging is om iets te vinden dat bij je past. Wat je persoonlijkheid misschien zelfs wel benadrukt en uitstraalt. En het dan helemaal af te maken met de leukste accessoires. Sprekende oorbellen, een opvallende tailleriem of een fancy glittersokje in je pump. De kunst is om het net iets anders te doen dan iemand anders. Maakt het lekker persoonlijk. En het moet goed aan en om je lijf zitten. Dat is key! Dat maakt ook of je je er wel of niet goed in voelt en dat straal je uit.

Ik heb zelf het geluk dat ik me voor menig feestje en event mag kleden. Het is maar wat leuk én super handig om daarvoor in eigen winkel te kunnen shoppen en iets bijzonders uit te zoeken. Mocht ik dan een uurtje van te voren nog net niet helemaal tevreden zijn, sprint ik nog even op en neer om mijn look compleet te maken. Er is in het verleden echter één wel heel bijzondere gelegenheid geweest waarvoor we de expertise niet zelf in huis hadden en ik buiten de deur moest kijken. En je raadt het al.. daar maak ik natuurlijk weer iets mee.
Toen Geert en ik op mijn 23e in het huwelijksbootje stapten, ging daar een tamelijk stressvolle paar weken aan vooraf. Als iedere bride-to-be keek ik uit naar het passen van een echte bruidsjurk en samen met mijn moeder en schoonmoeder ben ik op zoek gegaan. Een prachtexemplaar gevonden. Niks aan het handje zou je zeggen. Ware het niet dat twee weken voor D-day, tijdens het doorpas-moment, duidelijk werd dat de jurk compleet een ander model had gekregen dan de bedoeling was. Zo gezegd was ik jong. En nog bleu. Dus ik durfde er eigenlijk niet veel van te zeggen, met nog minder dan 14 dagen in het verschiet zag ik geen mogelijkheid meer een alternatief te bedenken. Het was mijn aanstaande schoonmoeder die doortastend zei: ‘Henneke, dit gaan we zo dus niet doen.’ En ik ben haar daar tot op de dag van vandaag nog dankbaar voor.

Dus wij last minute nog op pad naar een compleet nieuwe bruidsmodezaak en nieuwe jurk; de ergste nachtmerrie van elke bruid. In deze zaak waren gelukkig vakkundige coupeuses aanwezig. Met hun hulp hebben we van een andere jurk er echt een plaatje van kunnen maken. Deze jurk was met zorgvuldigheid zo goed in elkaar gezet dat ik me er een echte prinses in voelde. En zo heb ik van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kunnen stralen op onze trouwdag.

Bij ons in de winkel zien we dan ook het voordeel van de professionele coupeuses die bijna iedere dag bij ons in huis zijn om alle kleding zo perfect mogelijk pasklaar te maken. Zodat iedereen zich net zo blij voelt in haar jurk of zijn pak, net als ik 27 jaar geleden.. ;)