Spannende tijden

Zo net in de zomervakantie breekt voor ons altijd een spannende tijd aan. Maar dit jaar spant de kroon. Zoals je weet bestaat Bastiaansen Modestad in september van dit jaar vijftig jaar. In de winkel zijn we dan ook op dit moment druk bezig met de voorbereidingen van ons jubileum-feest. Het magazine dat medio september uitkomt begint al vorm te krijgen, maar we moeten hierin nog beslissingen nemen. Bijvoorbeeld welk lettertype past het beste bij onze uitstraling? Welke foto’s vinden we goed passen bij de interviews? Maar ook welke kledingsets laten we onze medewerkers doorpassen voor de grootse fotoshoot van komend weekend bij Landgoed Wolfslaar. We slaan spijkers met koppen voor de marketingplanning van het najaar en tegelijkertijd zitten we met onze ‘inkoop’-gedachten alweer bij zomer 2016.

Op de afdelingen hangt nog volop SALE-collectie, maar de nieuwe snoepjes worden ook alweer in grote getalen geprijsd, gelabeld en ingehangen. Wij zelf zijn heel blij met alle nieuwe kleuren, modellen, stoffen en trends, maar tegelijkertijd ook heel nieuwsgierig weer naar wat jij ervan vindt…

Maar ook thuis is het spannend! We hebben dan wel geen kinderen meer thuis, de zorg en de spanning die je mét en vóór hen beleeft gaat nooit meer over realiseer ik me steeds meer. Tegenwoordig mag je bij vrijwel geen enkele studie meer een onvoldoende halen voor je tentamens wil je door kunnen gaan naar het volgende jaar. Ik kan je vertellen dat ik vanaf de zijlijn toch elke keer weer nagelbijtend de uren vooruit kijk waarop er in Amsterdam geploeterd en gezweet wordt op een lastige test. Is het geen tentamen van onze jongens dan is het wel een enorm lang assessment waarbij onze dochter Monique binnenste buiten wordt gekeerd voor haar droombaan. In tegenstelling tot voorgaande jaren zijn de jongens door naar het volgende studiejaar en kan Monique niet wachten om op 1 oktober te starten bij haar nieuwe werkgever.

Wanneer ik na een drukke dag op het werk én thuis op zijn tijd geniet van een ontspannen zonnetje en een gezellige borrel in onze tuin, vraag ik me af wat jullie beleven in deze zomertijd!