Versieren

December is de Feestmaand bij uitstek. Dé maand om het huis te versieren, jezelf uit te dossen met de mooiste mode en om de winkel er helemaal op en top uit te laten zien. We blijven volop versieren en veranderen. Van ons Circus thema afgelopen voorjaar, naar een winterse huiskamer in de pop-up shop, over de top gestylde kerstbomen en sinds deze week een feestsokken-giftshop.

We hebben dit seizoen extra veel cadeautjes in de winkel die we speciaal hebben ingekocht. Sokken, mutsen, sjaals, interieuraccessoires maar ook comfortabele homewear om de dagen na Kerst uit te buiken op de bank. Een echte feestlook hoeft niet zoveel moeite te kosten. Met een beetje glitter kom je al een heel eind. En heb je dit jaar geen zin in pailletten kies dan voor een rijke stof als fluweel. Combineer een simpel jurkje juist met een grote tailleriem of opvallende oorbellen. Een jurkje is geen must, ook een pantalon met bijpassend jasje kan feestelijk én vrouwelijk zijn. Heb je nog peeptoes of pumps in je kast staan? Geen probleem: die kun je gewoon nog aan! Het is juist super hip om ze te dragen met een panty of glittersokje.

De heren kunnen dit seizoen bij ons terecht voor een prachtige smoking. Is dat iets too much? Kies dan voor een pantalon met mooie col en goed passend jasje. En heb je echt geen zin in dat opgedirkte gedoe: kleed je dan met het hele gezin in matchende Kerst-huispakken. Dat doet me denken aan vroeger toen de kinderen nog klein waren en wij met z’n zessen gezellig de Kerst doorbrachten in de sneeuw, in onze familie-pyjama. En niet alleen de pyjama’s moesten bij elkaar passen in die tijd, ook overdag probeerde ik alle 4 de kids precies hetzelfde te kleden. Wat nog best wel een uitdaging was met Monique als enige meisje.

Maar dat was toen, dit jaar ziet onze Kerst er anders uit. We hebben een leuk cadeau-spel gevonden om met het hele gezin te spelen. Ik heb allerlei grappige cadeautjes verzameld waar we mee gaan dobbelen. Degene die 6 gooit mag een cadeautje uitpakken, maar niet voordat hij of zij eerst een Kerstmuts op heeft gezet en ovenwanten aan heeft gedaan. Ondertussen mag de rest gewoon door dobbelen, en zodra er iemand anders 6 gooit wordt het cadeau doorgegeven. Net zo lang tot iemand het voor elkaar krijgt het cadeautje supersnel en helemaal uit te pakken. Ik kijk nu al uit naar de hilarische momenten die dat spel gaat opleveren.

Versieren is óók tijd maken voor elkaar. Dat proberen Geert en ik juist met deze december-drukte ook echt te blijven doen. Na een lange werkdag met elkaar te dineren of samen even Netflixen is super belangrijk. Tijd voor elkaar én met elkaar. Want dat is uiteindelijk waar de feestdagen om draaien denk ik toch. Geniet ervan allemaal, alvast tot volgend jaar!