Zin in het voorjaar

Op bepaalde momenten loop ik er ineens tegen aan. En dan voel ik hem heel letterlijk. De muur. Al jaar en dag ben ik ongeveer iedere minuut van de dag druk. Vanaf het moment dat onze kinderen klein waren en we de zaak overnamen, vlieg ik van het een naar het ander. En op het moment dat al onze kinderen het nest hadden verlaten, kregen we de zorg voor mijn lieve moeder. Iedere vrije minuut die ik had, besteedde ik aan haar. Het was vaak racen tégen de klok en tússen de zaak, thuis en mama’s huis. Extra maaltijden werden gemaakt en bij haar gebracht, zorg voor haar gezondheid ondervangen of soms gewoon samen genieten van een gezellig kopje thee.

En nu zij een aantal weken geleden overleden is, merk ik dat die momenten van even ‘niets moeten’ me nogal overvallen. En dat zijn precies ook de momenten waarop ik mijn moeder zo mis. Laten we wel wezen, het is fijn vooral voor haarzelf dat ze er niet meer is nu. Het was namelijk best wel een beetje akelig allemaal zeker op het laatst. Maar ze was zó verweven met ons gezin. We liepen altijd bij elkaar in en uit en ze was een heel gezellige gast om erbij te hebben. Het besef dat ik dan voel dat ze echt niet meer terugkomt, komt op zulke momenten hard binnen.  
Maar gelukkig heb ik veel afleiding nu het op de zaak zo druk is, zodat ik er niet in kan blijven hangen. Erg lekker bezig zijn we er op het moment. De afgelopen weken hebben we zelfs met een flinke club een paar uurtjes hard doorgewerkt na sluitingstijd. De dagelijkse aanvoer van nieuwe collecties moeten natuurlijk als een dolle gesorteerd, geprijsd en gelabeld worden. Op zo’n avond vind ik het leuk om de dozen uit te pakken. Zo zie ik alles dat we bijna een jaar geleden hebben ingekocht, ook daadwerkelijk terug in de winkel. De leukste trends vliegen rond onze oren en we weten niet hoe snel we de pareltjes eruit moeten vissen.

De trends? Lekker heel divers. Vooral veel kleur, met name zachte kleuren als ijsblauw, roze, geel en clean wit, met als nieuwkomer lila. De materialen zijn luchtig, met hier en daar wat transparantie of een metallic glans. En veel prints kom je tegen in het mooie intense kleurenpallet van prachtige bloemen en planten. Met dus als hoofdkleur groen, aangevuld met rood, fuchsia en goud. Veel natuurlijke materialen als katoen, zijde en rijke geweven jacquard-stoffen. Ben je meer een sporty rebel? Ga dan lekker eigenwijs voor veel denim en leer. Combineer het met sterren, strepen, statement teksten en af en toe een glittertje.

We hebben onze jubileum-maand alweer afgesloten en hebben de komende tijd weer leuke nieuwe dingen op onze zakelijke áls privé-planning staan. Dus ik kijk uit naar een heerlijk voorjaar zonder mijn lieve moeder maar mét heel veel lieve mensen om ons heen!